Advertisement

Sited on the edge of a 70-metre high cliff, the plan of Holman House refers to Picasso’s painting The Bather. It contains a complex series of fluid living spaces set within a meandering perimeter that arcs, folds and stretches in response to sun, landscape and views. Living and dining areas cantilever out over the ocean, allowing dramatic views up and down the coast. The lower floor forms a base that is built from rough stone walls like an extension of the cliff below. These walls continue along the cliff edge to form a series of eccentric terraced gardens and a vase-shaped rock pool.

Photographers :

Peter Bennetts, Brett Boardman, Anthony Browell, Chris Cole, John Gollings, Reiner Blunck.

Awards :

2004 Featured in Sydney Open Historic Houses Trust Tour, 2005 Wilkinson Award for Residential Architecture (NSW), 2005 National Award for Housing.

Completed :
2004

beach-house-holman-residential-ideas

beach-house-holman-architecture-design

house-holman-residential-with-view-of-the-beach

beach-house-holman-residential-decorations

beach-house-holman-residential-with-glass-window

beach-house-holman-residential-with-living-room-design

beach-house-holman-residential-decorating

beach-house-holman-residential-with-kitchen-design

beach-house-holman-residential-furnitures

beach-house-holman-residential-interiors

beach-house-holman-residential-with-pools

beach-house-holman-residential-with-swimming-pool

beach-house-iholman-residential-plans

beach-house-holman-residential-decor

beach-house-holman-residential-staircase-ideas

beach-house-holman-residential-with-terrace-design

beach-house-holman-residential-pictures

source : durbachblockjaggers

None found.
Sign up to receive daily email updates of homemydesign.com headlines. Enter your email address below: